Staand: Erwin / Enrico / Sander Overbeeke / Cees / Roan / Bastiaan / Lars / Bart / Rickey / Koos / Willem / Jordi / Ronny / Zittend: Miroslav / Max / Sander Oonk / Kenny / Jesse / Ronald

zaterdag 20 november 2010

TB B1 - FC Bergen B1 5-0 (2-0)

Knappe overwinning  van TB B1 tegen Bergen B1.
Vandaag stond de wedstrijd tegen FC Bergen B1 op het programma, een zware tegenstander die tegen hoger geplaatste ploegen vaak goede uitslagen behaald, het was dus zaak om goed bij de les te blijven.
Het was 3 weken geleden dat we onze laatste wedstrijd speelden vanwege de afgelastingen dus benieuwd hoe we het vandaag zouden oppakken, iedereen was netjes op tijd aanwezig en na een goede warming up starten we aan de wedstrijd.
Het begin van de wedstrijd was het aftasten van beide kanten, doordat er aan de kant van de tegenstander nogal wat blessure behandelingen waren liep het de eerste 20 minuten nog niet vlot, het spel lag te vaak stil om in de wedstrijd te komen, wel hadden we een duidelijk veld overwicht en na 25minuten kon Miroslav goed door gaan hij speelde keurig de vrij staande Bart aan die beheerst scoorde,1-0.
Hierna gingen we goed verder een aantal keer een goede aanval, wel moeten we goed opletten bij de omschakeling in de eerste helft waren we daar een aantal keer te laat in en kon de tegenstander goed doorkomen, na zo’n half uur ontglipte Bart zijn tegenstander en werd neergehaald in de 16 meter, helaas zag de scheidsrechter hier geen overtreding in, het bleef dus spannend.
Zo’n 5 minuten voor rust kregen we een vrije trap aan de linkse kant van het veld, Enrico zette zich achter de bal en plaatste de bal mooi net achter de verdediging, een aantal spelers ging voor de bal en miste deze net hierdoor was de keeper verrast en viel de bal binnen,2-0 dit was tevens de ruststand.
Na wissels in de rust starten we aan de tweede helft, we starten gelijk sterk en na 5 minuten ging Miroslav alleen voorbij zijn tegenstander en werd langs achter neer gehaald penalty, dit was een buiten kansje voor Bart die de bal dan ook prima in schoot, 3-0.
Hierna begon de wedstrijd wat vervelender te worden een aantal spelers van de tegenstander uitte hun frustratie regelmatig richting de scheidsrechter en begonnen harder te spelen dit kwam de wedstrijd niet ten goede, wel was het Miroslav voor die na goed doorgaan de 4-0 scoorde, hierna werd aanvoerder Bart gewisseld aangezien hij een weekendje naar Amsterdam moest, hij miste hierdoor nog het enerverende slot van de wedstrijd, een speler van bergen riep bepaalde zaken tegen de scheidsrechter die niet op een voetbalveld of waar dan ook thuishoren hij kreeg hiervoor de terechte rode kaart.
Na dit incident werd het alleen maar erger, we kregen een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal Enrico zette zich achter de bal en schoot hem diagonaal in de linker hoek 5-0,na deze goal begon een toeschouwer van Bergen zich te roeren aan de kant, wij moeten als volwassen mensen het goede voorbeeld geven maar de bedreigingen die hier werden geuit kunnen echt niet, de scheidsrechter staakte terecht de wedstrijd en na hulp van jeugdvoorzitter Louis Oostvogels is de man na nog wat bedreigingen richting de voorzitter van het veld verwijderd, hierna besloot de scheidsrechter gelukkig de wedstrijd verder te spelen, een compliment voor de trainer van de tegenstander hij vroeg een time out van een minuut aan bij de scheidsrechter om zijn ploeg toe te spreken, hierna werd de wedstrijd verder rustig uitgespeeld. De uitslag was dus 5-0 dik verdiende overwinning met een helaas vervelend einde.
We hebben een goede wedstrijd gespeeld waarin iedereen een dikke voldoende haalde toch wil ik 1 speler er vandaag even uitlichten, Max speelde een zeer goede wedstrijd als laatste man en was een voorbeeld voor het team, afgelopen week hebben we scherp en goed getraind en dat zag je vandaag in het veld terug, dit zullen we moeten volhouden zeker als we van boven willen blijven meedraaien, Halsteren heeft gewonnen en heeft 24 punten uit 9 wedstrijden, wij staan op de tweede plaats met 22 punten uit 9 wedstrijden, aangezien Zeelandia en Moc hebben gelijk gespeeld laten we deze voor het moment achter ons, en Halsteren moeten we nog inhalen.
Nog een compliment voor de leiding en enkele spelers van de tegenstander die lieten zien dat niet iedereen het met het gedrag van een aantal spelers en een toeschouwer eens was.
Volgende week de beker wedstrijd tegen JVOZ B2 thuis om 11.30 uur.