Staand: Erwin / Enrico / Sander Overbeeke / Cees / Roan / Bastiaan / Lars / Bart / Rickey / Koos / Willem / Jordi / Ronny / Zittend: Miroslav / Max / Sander Oonk / Kenny / Jesse / Ronald

zondag 28 november 2010

TB B1 - JVOZ B2 3-4 (2-1)

Knappe prestatie TB B1 ondanks kleine nederlaag tegen JVOZ!!
Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen JVOZ B2 op het programma een tegenstander die in de bovenste regionen van de hoofdklasse speelt, we waren dus zeer nieuwsgierig wat we hier tegenover konden zetten.
Vandaag hadden we 13 spelers Jesse was helaas door familie omstandigheden afwezig, langs deze weg willen we Jesse, Erwin en familie veel sterkte wensen namens spelers en begeleiding van B1.
We starten de wedstrijd gelijk fel  de scheidrechter kon dit niet echt waarderen en wilde een voorbeeld stellen helaas voor hem was Enrico hiervan het slachtoffer hij kreeg na 5 minuten al geel, na een gewone overtreding,
Het eerste kwartier kregen we een 4 tal kansen waarvan er toch zeker 1 had in gemoeten Willem kreeg de grootste maar plaatste de bal helaas net naast de paal, we kregen hierdoor veel vertrouwen en speelden een zeer goede eerste helft, na zo’n 25 minuten kreeg Bart de  bal in de 16 meter hij ging goed door en scoorde 1-0, een verdiende stand op dat moment helaas maakte we direct hierna de enige fout van de eerste helft we waren nog teveel bezig met de voorsprong en waren niet geconcentreerd hierdoor kreeg de spits van de tegenstander de kans om alleen door te gaan op Roan en scoorde beheerst 1-1, toch wel even een domper maar we rechten de rug en zochten weer de aanval, zo’n 10 minuten voor rust kregen we een vrije trap op rechts,het werd een kopie van vorige week, enrico zette zich achter de bal plaatste de bal net over de verdediging daar probeerden beide teams de bal te raken maar misten hierdoor stond de keeper op het verkeerde been en de bal verdween in de verre hoek,2-1.

Dit was tevens de ruststand, een goede eerste helft niet veel kansen weggegeven, en zeer goed spel en uitstekend gekeept door Roan, in de rust 2 wissels toegepast en we gingen gelijk weer goed van start, Miroslav ging na zo’n 10 minuten goed door en ging de 16 meter binnen, hij werd neergelegd en we kregen terecht een penalty, Miroslav besloot hem zelf te nemen en schoot hem goed binnen 3-1 een geweldige voorsprong, ondergetekende kreeg hierna een waarschuwing van de scheidsrechter om in zijn vak te blijven voor zijn dug-out, voor het eerst dat ik dit mee maak we zijn tenslotte met junioren bezig!!
We bleven goed voetballen al kreeg de tegenstander ook enkele kansen maar deze werden goed gepareerd door de verdediging en keeper, we kregen nog een kans voor Yordy die goed inviel de keeper was uit positie en de goal vrij helaas ging de bal de verkeerde kant op, na zo’n 20 minuten ging Miroslav nog een keer goed door en kwam alleen voor de keeper die verkleinde zijn goal goed en stopte net de bal jammer, hierna begonnen we toch wat vermoeid te worden en moesten we wat verder terug, zo’n 20 minuten voor tijd kreeg Lars helaas een blessure hij moest uitvallen en we stonden met 10 man, het zou dus nog zwaar worden.

We gingen gelijk over tot het verzorgen van een wissel,Martijn van C1 stond langs de kant en wilde wel meespelen, snel omgekleed en inbrengen dachten we, maar we waren zeer verbaast de scheidsrechter vertelde dat hij er niet in mocht aangezien hij voor de wedstrijd niet op het formulier stond, ook weer nieuw voor mij we zijn toch niet met profs bezig, maar goed het werd hem ook duidelijk gemaakt van de kant van de tegenstander jammer ik had het nog wel willen zien 11 tegen 11, we kregen het dus heel zwaar en dit resulteerde in de 3-2 met nog zo’n 10 minuten spelen, het werd steeds zwaarder en JVOZ zette nog eens aan, 5 minuten voor tijd kreeg een tweede gele kaart dus werd het 10 tegen 10 hierdoor ontstond er veel ruimte en jvoz profiteerde hier het beste van ze maakte uit een corner de 3-3, het was een grote deceptie bij ons hierna hebben we nog risico genomen door een extra spits naar voren te sturen aangezien we moesten winnen om door te bekeren, we moesten dit bekopen met een counter die de 3-4 opleverde, niet lang daarna was het tijd.
Een 3-4 nederlaag, maar toch mogen we zeer tevreden zijn ik weet dat de teleurstelling na zo’n wedstrijd groot is maar als we terug kijken op de wedstrijd hebben we ¾ van de wedstrijd goed meegespeeld en fases zelfs beter gevoetbald dan JVOZ welke toch boven in de hoofdklasse spelen en 4 keer in de week trainen, jullie hebben laten zien dat jullie allemaal geen een uitgezonderd de goede mentaliteit hebben, een zeer groot compliment aan alle spelers we groeien nog steeds als team en kunnen op deze manier nog ver komen, volgende week thuis tegen Gastel  kunnen we laten zien dat we dit tegen elke tegenstander kunnen.