Staand: Erwin / Enrico / Sander Overbeeke / Cees / Roan / Bastiaan / Lars / Bart / Rickey / Koos / Willem / Jordi / Ronny / Zittend: Miroslav / Max / Sander Oonk / Kenny / Jesse / Ronald

zondag 16 januari 2011

TB B1 - Halsteren B1 2-5 (2-1)

Geflatteerd verlies Boys B1 in topper tegen Halsteren.
Na 5 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld stond vandaag direct de topper tegen Halsteren B1 op het programma, we waren benieuwd hoe we er na de moeilijke winterse periode voor zouden staan.
Het eerste kwartier van de wedstrijd ging de wedstrijd gelijk op, het was duidelijk dat beide teams nog moesten wennen, na een kwartier spelen de eerste gevaarlijke uitval van de boys een lange bal werd doorgekopt door Bart op Miroslav deze ging goed door en schoot de bal op schitterende wijze over de keeper in de goal,1-0
Hierna bleven we goed door voetballen en hadden we door moeten drukken maar we misten de scherpte en wedstrijd ritme, bij een uitval van Halsteren werd tot 3 maal toe slecht ingegrepen en was er uiteindelijk een overtreding nodig om de speler tegen te houden, de vrije trap werd kort opzij gelegd en we waren niet attent genoeg de bal ging hard richting doel en ging er voor ons wat ongelukkig in, 1-1.
Deze goal was onnodig door eerst te weifelend ingrijpen en daarna niet attent bij de vrije trap na de 1-1 waren we het even kwijt Halsteren was de betere ploeg en we kwamen niet onder de druk uit en hanteerde teveel de lange bal in plaats van de bal in de voeten te spelen, toch kregen we na 25 minuten een grote kans op de 2-1, Bart ging prima door naar de achterlijn en gaf strak voor helaas miste Miroslav de bal net en ging de kans voorbij.
Toch was dit het sein om weer wat beter te gaan spelen, Bart kreeg een prima steekbal van Yordy en omspeelde de keeper en zorgde voor de 2-1 een geweldige opsteker, vlak hierna een tegenvaller Jesse moest geblesseerd het veld verlaten hij was net lekker bezig.
We haalde de rust met de 2-1 voorsprong in een gelijk opgaande wedstrijd, in de rust bleek Sander Oonk teveel last van zijn lies te hebben zodat ook hij moest wisselen, hierdoor werd het moeilijk om de linkse kant te bezetten, aangezien beide geblesseerden links zijn moesten we de tweede helft improviseren aan de linkse kant, de tweede helft starte van beide kanten moeizaam veel middenveldspel en balverlies aan beide kanten, na zo’n 20 minuten kwamen we onder druk te staan en kon een speler van Halsteren doorgaan in de 16 meter met een enorme brul ging hij naar de grond zonder dat hij werd geraakt, na eerst even af gewacht te hebben besloot de scheidsrechter dan toch een penalty te geven, een onterechte maar goed Roan zat nog aan de bal maar kon hem net niet tegen houden, 2-2
Hierna werd het spel er niet beter op van onze zijde, we waren wat geïrriteerd over de penalty en het spel werd wat harder, een vrije trap vanaf onze linkse kant werd hoog voor d goal gegeven het leek een makkelijke prooi voor ons maar ongelukkig ging de bal er toch in,2-3.
Nog geen 5 minuten later weer een vrije trap voor Halsteren vanaf bijna dezelfde positie weer werd de bal hoog voor gegeven in principe geen goede vrije trap maar iedereen inclusief keeper ging onder de bal door 2-4, hierna was de wedstrijd gelopen door nog een vrije trap waarbij we weifelend optraden maakte Halsteren de 2-5, kort daarna was de wedstrijd gelukkig gespeeld en gingen we teleur gesteld van het veld af.
Conclusie na deze wedstrijd is dat we hebben verloren door 4 dode spelmomenten ( waarvan er 3 toch zeker niet hadden mogen vallen) en een onterechte penalty, Halsteren heeft geen voetballende doelpunten kunnen maken wat van onze zijde goed is, wel zullen we moeten werken aan de vrije trappen tegen want hierdoor 4 goals tegen krijgen is teveel.
Halsteren heeft een sterk elftal  en staat momenteel terecht op de eerste plaats, toch hadden we hier een gelijk spel uit moeten kunnen halen, we staan nu op de derde plaats op 5 punten achter Halsteren en 1 punt achter Moc, ook de meeuwen en Zeelandia staan er nog kort bij, deze ploegen moeten voorlopig in Halsteren de meerdere bekennen op de helft van de competitie.
Volgende week zaterdag de thuis wedstrijd tegen Moc, weer een topper bovenin waarin we revanche kunnen nemen voor het gelijke spel daar uit, en het verlies van vandaag kunnen recht zetten, deze week volle bak trainen en toeleven naar de volgende wedstrijd.