Staand: Erwin / Enrico / Sander Overbeeke / Cees / Roan / Bastiaan / Lars / Bart / Rickey / Koos / Willem / Jordi / Ronny / Zittend: Miroslav / Max / Sander Oonk / Kenny / Jesse / Ronald

dinsdag 19 april 2011

TB B1 - HVV24 B1 5-2 (3-1)

TB  B1 boekt prima overwinning in de derby tegen HVV B1.

Vanavond stond de derby tegen HVV op het programma, gezien de vorige uitwedstrijd tegen HVV en de laatste resultaten van ons een beladen duel. Aangezien wij de laatste twee wedstrijden hadden verloren was HVV nl op 2 punten van ons gekomen en zouden zij bij winst over ons heengaan, dit moest natuurlijk worden voorkomen.

Op een zonnige lente avond begonnen we aan de wedstrijd zonder Miroslav overigens die helaas ziek was, maar we starten de wedstrijd vol goede moed, in de eerste minuut gelijk een kans voor Bart, hij kon alleen op de keeper afgaan maar werd aan zijn shirtgetrokken en onderuit gehaald, ik denk dat het nog wat te vroeg was in de wedstrijd anders had het zeker een penalty geweest.

We bleven de bovenliggende ploeg, maar we weten dat HVV voorin een sterke ploeg is en een keeper heeft met een goede trap, hiermee bleven ze toch gevaar opleveren voor ons en bleef het spannend, na zo’n 20 minuten spelen werd Bart weer goed diepgestuurd met een speler in zijn rug ging hij op de keeper af maar werd zodanig in zijn rug geduwd dat hij niet goed meer kon afwerken, een penalty besliste de scheidsrechter, Bart ging resoluut achter de bal staan en schoot beheerst binnen 1-0, de opluchting was groot.

Toch mocht de vreugde niet lang duren gelijk na de aftrap gaat de spits van HVV over links door en mag vrij voorgeven en deze bal wordt hard en onhoudbaar binnen geschoten, 1-1 een behoorlijke domper voor ons en dat is even aan ons spel te merken, we gaan gehaast spelen en voor onszelf en we houden ons niet meer aan onze positie, HVV schiet in deze periode ook nog op de lat, langzaam komen we na een half uur spelen weer wat aan voetballen toe, een corner van Jesse wordt door Bart aangeraakt en gaat zoals de scheidsrechter terecht constateerde over de lijn voordat hij werd weggewerkt 2-1, hierna gingen we goed verder Jordy kreeg een paar kansje en begon steeds beter te spelen in de spits, jesse ging 5 minuten voor tijd goed door en zette vanaf links voor op enrico en deze scoorde beheerst de 3-1, dit was tevens de ruststand.

In de rust viel Lars helaas geblesseerd uit goed gespeeld,hierdoor moesten we wat omzettingen doen, Rickey moest op de rechtsback positie gaan spelen tegen zijn oude ploegmaats, hij was hier terecht zeker niet blij mee, maar hij heeft dit met verve gedaan de tweede helft en laten zien wat team belang is, een compliment, de tweede helft starten we goed we kregen diverse kansen welke er helaas niet ingingen na zo’n 20 minuten een domper zwak ingrijpen aan de rechterzijde bij ons resulteerde erin dat HVV in de korte hoek kon inschieten en de bal ging er helaas in 3-2, hierna rechte Terneuzense Boys B1 de rug en  ging steeds beter spelen, achterin hield Max samen met buffel kenny, en de goed spelende Sander Oonk.

Dan voetbal je wat gemakkelijker en de combinaties werden steeds beter, 10 minuten voor tijd plaatste Jordy de bal schitterend over de verdediging naar Enrico die hem mooi meenam en beheerst scoorde 4-2, hierna bleven we de betere ploeg en had de score zelfs hoger uit kunnen vallen, in de laatste minuut gaat Bart nogmaals goed door en werd neergelegd een terechte penalty, Bart gaat zelf achter de bal staan en scoorde beheerst de 5-2. Hierna floot de scheidsrechter af en dit was zeker op tijd omdat de gemoederen zoals zo vaak in een derby begonnen op te lopen, jammer genoeg gebeuren zulke zaken nog te vaak op het voetbalveld zeker bij de B junioren leeftijd waar het haantjes gedrag toch sterk aanwezig is.

Al met al en prima overwinning, na twee nederlagen was dit hard nodig, ondergetekende was blij dat hij er eindelijk weer eens bij kon zijn, en ik moet zeggen jullie hebben je als team laten zien en in fases goed gespeeld, Jordy heeft  laten zien over een fabelachtige techniek te beschikken en zal moeten leren dit op de juiste momenten te gebruiken zoals hij deze wedstrijd deed, verder jesse prima wedstrijd, en Sander Oonk een lastige tegenstander die je in de loop van de wedstrijd steeds beter onder controle kreeg, Enrico die weer eens liet zien zeer goed te kunnen spelen en al de rest absoluut niet nodig heeft !!  Ik ga verder niet iedereen apart vernoemen soms pik je er eeens een paar spelers uit, iedereen heeft een dikke voldoende gehaald, en dat doet goed.
De 4 de plaats gloort nog we staan 1 punt boven Meeuwen op de vierde plaats, die nog wel een wedstrijd minder hebben gespeeld, HVV laten we achter ons en FC Bergen staat theoretisch 3 punten achter ons en is de laatste wedstrijd de tegenstander op 7 mei.

Aanstaand weekend spelen we een internationaal 2 daags toernooi in Hoogeveen, voor de liefhebbers en volgers van B1 dit is te volgen op http://www.tamboertrophy.nl/.