Staand: Erwin / Enrico / Sander Overbeeke / Cees / Roan / Bastiaan / Lars / Bart / Rickey / Koos / Willem / Jordi / Ronny / Zittend: Miroslav / Max / Sander Oonk / Kenny / Jesse / Ronald

zondag 20 februari 2011

TB B1 - Meeuwen B1 2-2 (1-1)

Terneuzense Boys B1 speelt gelijk in subtopper tegen Meeuwen B1
Vandaag stond de wedstrijd tegen Meeuwen B1 op het programma, de uitwedstrijd was de eerste nederlaag van ons in de competitie dus we waren gewaarschuwd. Na de vervelende wedstrijd van vorige week met wel goed voetbal benieuwd of we vandaag weer een stapje verder waren.
We starten de wedstrijd goed met regelmatig gevaar over de vleugels, dit resulteerde in een aantal kansen die er mede door de uitstekende keeper van de tegenstander niet in gingen, na zo’n 20 minuten was er een harde lage voorzet van de zijkant die door sander Overbeeke goed werd ingeschoten 1-0, de ontlading was groot en nu doorgaan werd er gedacht. Hier dacht de meeuwen anders over en zette ons onder druk,wij gingen weer de fout maken om de lange bal te spelen en vanaf de zijkant de bal hoog in het doelgebied te spelen deze waren allemaal een prooi voor de keeper, vlak voor rust een enorme dekkingsfout op rechts achter de spits kon naar de 16 meter gaan en schoot onhoudbaar tegen 1-1 toch wel een teleurstelling en gezien de kansen verhouding niet terecht.
1-1 was dan ook de rust stand, in de rust nog even aangegeven om niet de lange bal te gaan spelen maar te blijven voetballen, de tweede helft starte dramatisch, door slecht uitverdedigen door het midden kwam de bal bij de spits iedereen liep uit zijn positie achterin en meeuwen scoorde 1-2, geen concentratie kost ons daar een duur doelpunt, deze week nog maar eens op terug komen.
Hierna rechte we de rug en gingen op zoek naar de gelijkmaker we kregen een aantal vrije trappen op zo’n 25 meter waar we te weinig mee deden met zo’n goede keeper heeft het vanaf die afstand geen nut om rechtstreeks te schieten, Miroslav ging nog een keer goed in op een voorzet maar de keeper was er eerder, na zo.n 20 minuten ging miroslav goed door in de 16 en werd neergelegd penalty, hij nam deze zelf en scoorde de verdiende 2-2, hierna golfde het spel op en neer Roan verrichte nog 2 uitstekende reddingen bij uitvallen van de meeuwen, Miroslav had nog een keer pech dat een vrije trap van hem over de keeper op de lat uiteen spatte.
De wedstrijd golfde zo op en neer, zonder blessure tijd wat er toch wel behoorlijk was geweest floot de warrig fluitende scheidsrechter af, een terecht gelijk spel met twee ploegen die wilde gaan voor de winst, het spel word steeds weer iets beter alleen moeten we meer de rust aan de bal houden op momenten dat het even niet loopt, we staan inmiddels op de vierde plaats met de meeuwen theoretisch nog boven ons, we gaan op de ingeslagen weg verder, na de winterstop hebben we een zwaar programma gehad met aanstaande zaterdag de volgende subtopper tegen Zeelandia uit, weer een test van hoe we er voor staan. Deze week weer goed trainen en het belangrijkste is we blijven een team wat voor elkaar wil knokken en dat is een compliment waard.