Staand: Erwin / Enrico / Sander Overbeeke / Cees / Roan / Bastiaan / Lars / Bart / Rickey / Koos / Willem / Jordi / Ronny / Zittend: Miroslav / Max / Sander Oonk / Kenny / Jesse / Ronald

zondag 13 februari 2011

HVV 24 B1 - TB B1 5-2 (2-1)

B1 verliest met opgeheven hoofd, want sommige wedstrijden mag je niet winnen !!
Vandaag stond de uit wedstrijd tegen HVV B1 op het programma, na een goede trainings week gingen we vol goede moed richting hulst, we moesten spelen op veld 5 het enige veld waar gevoetbald mocht worden, een hobbelig veld waar goed voetbal moeilijk zou zijn.
We starten de wedstrijd gelijk goed en speelden het eerste half uur goed voetbal, Miroslav en Bart kregen beiden een goede kans alleen voor de keeper helaas miste ze op dat moment net de scherpte en het juiste overzicht, en HVV beschikt over een zeer goede keeper dat moet worden gezegd. Bart schoot ook nogmaals op de paal en verder kregen we nog een aantal kansen die er helaas niet ingingen, we speelden goed over de zijkanten en maakte goed gebruik van de ruimte.
Na zo’n 25 minuten ging ricky goed door over rechts en gaf de bal goed voor aan Bart deze aarzelde niet en schoot hard in de kruising 0-1 een zeer terechte stand gezien het aantal kansen, waar we met wat meer geluk nog een aantal maal hadden kunnen scoren, zo’n 3 minuten later was alweer gelijk te voorzichtig ingrijpen in het midden gaf hvv de kans om door te gaan we stonden achterin niet goed en de spits wist wel raad met de bal en schoot onhoudbaar binnen 1-1, een behoorlijke domper.
Hiermee was het nog niet over een diepe bal werd door Max en de tegenstander gemist dus iedereen zag een achterbal behalve de scheids die zachtjes gezegd warrig floot, na een boel irritatie stonden we nog niet goed en de corner werd door HVV gescoord, 2-1 dit was tevens de ruststand.
In de rust ingeprent dat we gewoon door moesten gaan op dezelfde weg en dat dan de kansen vanzelf kwamen, we starten gelijk goed en na zo,n 10 minuten ging Miroslav goed door en werd hard onderuit gehaald in de 16 meter de scheidrechter kon niets anders doen dan een penalty geven, Miroslav nam hem zelf en scoorde prima de 2-2, hierna zetten we nog eens aan en hadden vandaag ook geen geluk een bal van Bart op de paal, een kopbal van Sander binnenkant paal die natuurlijk terug in het veld rolde, een prima kopbal van Bart die helaas langs de verkeerde kant van de pal ging.
De scheidsrechter begon ondertussen met kaarten te strooien voor niets Sander, Enrico en Ricky waren hier het slachtoffer van, het sportieve publiek vroeg op een gegeven moment zelfs om rood voor ricky,  leuk als je plaatsgenoten zo met je omgaan omdat je overgestapt bent naar een betere vereniging, zo’n 20 minuten voor tijd speelde Sander Overbeeke de bal voor een tegenstander weg de tegenstander storte ter aarde terwijl Sander gewoon de bal speelde, het publiek vroeg natuurlijk om een kaart die werd dan ook gegeven 2 de gele kaart en eruit gestuurd.
Onze spelers waren hierdoor even behoorlijk van slag en uit de vrije trap werd na behoorlijk duwen van de tegenstander gescoord door HVV 3-2, dit was een grote klap onze belangrijkste speler op het middenveld onterecht kwijt en ook nog een goal tegen, hierna knapte er iets bij ons we probeerde nog wel maar je kon zien dat dit teveel was, Hvv ging door over rechts en Lars werd weggeduwd, dit werd helaas niet gezien 2-4, nog 10 minuten te spelen nu maar hopen dat het niet zou ontsporen, Enrico ging een duel op het middenveld aan en beide spelers gingen keihard voor de bal Enrico was eerder en schopte de bal weg de tegenstander storte direct ter aarde en het publiek vroeg om rood, de scheidsrechter heeft de actie zelf niet gezien maar besloot rood te geven niet te geloven, HVV maakte hierna ook nog de 5-2 maar dat deed niets meer ter zake.
Al met al een enerverende voetbal middag, ik ben trots op de manier waarop we hebben gevoetbald we hebben weer eens behoorlijk wat kansen gecreĆ«erd en bij vlagen zeer  goed spel laten zien we hadden geen geluk vandaag en tegen bepaalde factoren kun je niet vechten, toch zijn wij als begeleiding tevreden over het spel en de vechtlust als team en we hebben ons ondanks alles netjes gedragen een groot compliment.
Volgende week tegen de meeuwen,  zeelandia heeft gelijk gespeeld en meeuwen verloren, dus het blijft spannend voor plaats 3, we staan theoretisch nog steeds op de 3 de plaats, meeuwen en zeelandia kunnen 3 en 4 punten boven ons komen als ze de twee inhaal wedstrijden winnen maar 1 van die wedstrijden is tegen elkaar, verder komt Bergen op 3 punten de andere ploegen staan voorlopig te ver af, MOC en Halsteren staan inmiddels ver voor en gaan beslissen wie kampioen wordt.